Gröna sköna Korfu

Korfu stad, KorfuLängtar du efter en semester med både kultur, shopping, bra restauranger och skönt strandliv? Korfus huvudstad liknar inte andra grekiska städer. Här syns tydliga influenser från både Italien, Frankrike och England i en medelhavsarkitektur med både charm, stil och historia.God mat och fina stränder i all ära, Korfu stad bjuder också på kultur, historia, vacker arkitektur och sevärdheter. Då är Korfu stad något för dig. Korfus gamla stad är sedan ett par år tillbaka med på UNESCO:s världsarvslista och en promenad i den gamla stadsdelen med sina venetianska gränder är verkligen att rekommendera.

Att se och göra

  • Achilleion – Det här palatset byggdes 1891 av den österrikiska drottningen Sissi och blandar alla tänkbara stilar: pompejiskt, bysantinskt och renässans. Själva palatset är i dag museum och innehåller mycket spännande möbler och konst. I den vackra trädgården finns mycket berömda skulpturer och en fantastisk utsikt. Delar av Bond-filmen “Ur dödlig synvinkel” spelades in här.
  • Pondikoníssi – Den lilla ön Pondikoníssi är den mest fotograferade platsen på Korfu. Ön kallas populärt Musön på grund av de många musformade träden som täcker den medeltida vitmålade kyrkan. En båttur ut till ön kostar cirka 3 euro från hamnen i Kanóni.
  • Slottet “Mon Repos“, beläget nära den historiska stadskärnan på halvön “Kanoni”, där Philip Mountbatten, hertig av Edinburgh föddes 1921.
  • Paleokastritsa – En av de vackraste byarna på Korfu ligger på västkusten, ungefär 2,5 mil från Korfu stad. Byn har blivit allt mer populär på senare år, och under högsäsong kan det bli rätt trångt här. Åker du till Korfu utanför den absoluta högsäsongen är Paleokastritsa en väldigt mysig by att bo i. Det finns inte mindre än tre olika bukter med stränder på nära avstånd från byn, och två mindre sandstränder som bara kan nås med taxibåt. Missa inte ett besök på klostret Theotokos, som tronar på en klippa ovanför huvudstranden.
  • I Sidari bör du inte heller missa Canal d’Amour eller “Kärlekens tunnel”, några små men fantastiskt vackra och natursköna stränder med märkliga geologiska formationer. Branta klippor omger de små vikarna, där vågorna genom hundratals år har slipat berget och skapat olika tunnlar. Det sägs att den som simmar genom kärlekstunneln med sin älskade får evig kärlek. En liten varning dock – se upp om det blåser mycket, då kan det bli rejält farligt vid de branta klipporna.

 

Väder

Vädret på Korfu är, som på så många andra grekiska öar, varmt och soligt under sommarmånaderna juni till september. Maj och oktober är för det mesta också fina, men eftersom ön ligger förhållandevis långt norrut i Medelhavet är risken för regn och kallt väder större. Nedan hittar du en aktuell väderprognos för Korfu.

Bella Vista Weather Corfu

Lämna ett svar