AKTIVITETER

Vandring

Korfu kallas för Greklands grönaste ö! Varför inte uppleva denna vackra och frodiga natur på egen hand i lugn och ro? Det finns något för alla nivåer, på alla hörn utav Korfu. Allt från korta promenader till längre vandringar i svårare terränger. I 2001 åbnede den snart legendariske 222 kilometer lange vandrerute The Corfu Trail. The Corfu Trail snor sig gennem landskabet fra nord til syd på den græske ø.Den begynder ved Asprókavos i syd, snor sig op langs vestkysten forbi det imponerende Pantokrator-bjerg og ender nord på ved Antioni-lagunen. På turen kommer man igennem flere hundrede år gamle olivenlunde. Det anbefales, at man går fra syd mod nord, men man kan jo også nøjes med en dagstur.

AQUALAND

Vattenlandet på Korfu är ett av de största i Europa, hela 75.000 kvm! Här finns mer än tjugo olika vattenrutschbanor, en stor vågpool och ett eget område för de minsta barnen. Här finns också en lazy river, och plats för både lek, sol och avslappning för hela familjen.

Seiling

Det er 3-400 seilbåter til utleie rundt om på øya av forskjellig størrelse. I Gouvia litt nord for Korfu by er det det mer en 500 fortøyningsplasser så skulle du komme med båt fra en annen øy så kan du ankre opp her. Det er kort vei herfra til byen Marinaer finnes også i Benitses, Kasiopi, Petriti, Paleokastrisia og Lefkimi. Korfu seilklubb arrangerer en internasjonal seilregatta hvert år.

Golf

Golf kan spilles på Corfu Golf Club. Det er en meget god bane ifølge de som er kjent med sporten. Banen ligger i Ropa Valley ved Ermones. Mer informasjon om banen finner du på Corfu Golf Club Corfu Golf Club ligger like ved Vatos/Ermondes. Den regnes som den beste i Hellas og en av de bedre i Europa. Det er en 18 hulls bane. Selvfølgelig er det bar, café, restraurant på anlegget. Leie av Caddis og køller er mulig.

Dykking

Det er mulig å leie dykkerutstyr flere steder på øya og det det er organiserte dykkerturer flere steder rundt på øya. Spesielet er det mange muligheter til både å leie utstyr og dykke på vestsiden av øya.

Cykla på Korfu

Cykelsemester på den vackra grekiska ön Korfu. Grekiska öarna är vackra och kännetecknas av ett varierat landskap och är idealiska för en aktiv semester i friska luften. Korfu är verkligen en av de vackraste bland dem och den gröna ön Korfu och du kommer att vara fina cyklar. Västkusten är stenig och perfekt för mountainbikecyklister, norra och östra kuster är relativt platt, men sceniskt mycket attraktivt och i mitten av Korfu bjuda vidsträckta ängar av vilda blommor och böljande kullar för att göra, som också lämpar sig för en cykeltur hela familjen.

Lämna ett svar