Κέρκυρα, τα διαμάντια του Ιονίου

Η πόλη της Κέρκυρας

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι ίσως το πιο γνωστό νησί των Ιόνιων νησιών και ένα από τα δημοφιλέστερα στη Μεσόγειο. Πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το θαυμάσιο κλίμα, τις παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού είναι μια πόλη-μουσείο• τόπος με μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση και με πλήθος ευρωπαϊκών επιρροών αποτελεί το πιο επιτυχημένο παράδειγμα συγκερασμού ελληνικής και δυτικής αρχιτεκτονικής. Δεν είναι τυχαίο ότι το άριστα διατηρημένο ιστορικό της κέντρο έχει κηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στην Κέρκυρα ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο, η Ιόνιος Ακαδημία, η πρώτη φιλαρμονική και η πρώτη σχολή Καλών Τεχνών στην Ελλάδα.

Τι πρέπει απαραίτητα να δείτε

  • Το Αχίλλειο. Επάνω στην περιοχή Γαστούρι στην κορυφή του λόφου δεσπόζει το Αχίλλειο! Το περίφημο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (γνωστής ως «Σίσσυ») που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Τα περιστύλια και τους κήπους του ανακτόρου με την εξαιρετική θέα κοσμούν θαυμάσια αγάλματα (όπως του Θνήσκοντος Αχιλλέα, του Σατύρου με το Διόνυσο στους ώμους του κ.ά.), ενώ στο εσωτερικό του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εξαίρετες τοιχογραφίες και πίνακες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία.
  • Η Παλαιοκαστρίτσα πραγματικά είναι ένα must τουριστικό θα λέγαμε και η φυσική ομορφιά σ’ αυτή τη φλυαρία της φύσης και σ’ αυτήν την πολυτέλεια στο μήκος της ακτογραμμής, είναι το κάτι άλλο!
  • Το Κανόνι και το Ποντικονήσι. Το Κανόνι είναι η πιο πολυφωτογραφημένη τοποθεσία του νησιού. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη και προνομιακή τοποθεσία, κατάφυτη και με ονειρεμένες ακρογιαλιές.Από το Κανόνι θα απολαύσετε την ωραιότερη θέα του νησιού, καθώς βλέπει προς την Παναγιά των Βλαχερνών και το περίφημο Ποντικονήσι.
  • Το παλάτι του Mon Repos, μια επίσκεψη στο πανέμορφο κτήμα είναι απαραίτητη. Θαυμάστε τη θερινή κατοικία του Άγγλου αρμοστή, αριστούργημα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αι..
  • Canal D’amour και Περουλάδες¨Βορειοδυτικά της Κέρκυρας, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων, θα συναντήσετε τους Περουλάδες, μια μαγευτική περιοχή με το Sunset Beach, το Ακρωτήρι του Δράστη και το Canal D’amour.

Το κλίμα

Το κλίμα του νησιωτικού συμπλέγματος της Κέρκυρας είναι ζεστό Μεσογειακό. Το καλοκαίρι είναι ζεστό και σχετικά ξηρό με καταγάλανο ουρανό, συχνά δροσίζεται από εποχικούς ανέμους προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για Σέρφινγκ, ενώ σπάνια διακόπτεται από βροχή.

Bella Vista Weather Corfu

Απάντηση